Дата и час: 22 Сеп 2021 17:41

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 1 от 2
 [ 15 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2017 18:12 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
Здравейте приятели,

Дойде време да обявим официално Петата Национална Е30 Сбирка, която традиционно ще се проведе на писта "Дракон" - Калояново, като тази година датата е 2 септември, 2017г.

Прикачени файлове:
Flaer_13_Final_resized.JPG
Flaer_13_Final_resized.JPG [ 948.56 KiB | Прегледано 8826 пъти ]

Програмата е доста по-различна от предишните Национални сбирки, бих казал доста по-динамична и предлагаща още повече адреналин за зрители и участници. За първи път на сбирката ще се проведе и дисциплина "Дрифт".

Прикачени файлове:
Programme jpg.jpg
Programme jpg.jpg [ 454.47 KiB | Прегледано 8826 пъти ]

Ето и конфигурацията на "Дрифт" трасето на пистата:

Прикачени файлове:
track configuration.jpg
track configuration.jpg [ 121.8 KiB | Прегледано 8826 пъти ]

Също така, за тази година е променено мястото, където ще се проведе Веселата вечерна част на Сбирката. За това ще има подробна информация в темата от колегата VALTERA.

Тийзър... :D

Прикачени файлове:
Hisar.jpg
Hisar.jpg [ 322.39 KiB | Прегледано 8744 пъти ]

Бих желал само да отбележа, че мястото е много хубаво, а местата са ограничени, така че всеки, който желае да присъства, трябва по-отрано да заяви участие.

Относно придвижването до Сбирката - софийската колона е препоръчително да тръгне към 7ч. сутринта на 2-ри септември, за да сме навреме на "Дракон" (преди 9ч.). За организаторите пристигането по-рано е необходимост, независимо откъде тръгват. За ентусиастите от другите градове придвижването до мястото на сбирката е въпрос на собствена организация за групово пътуване.

Ще обновяваме темата редовно и ще разчитаме на всеки от вас да помага за популяризирането на Петата Национална Е30 Сбирка в социалните мрежи, както и сред приятели и познати, за да се получи едно страхотно събитие, изпълнено с незабравими моменти и емоции.

Добавен е и QR код на събитието във Фейсбук, който дава възможност след скениране със смарт-телефон да се зареди директно страницата на Сбирката във Фейсбук.

Прикачени файлове:
18159217_1032625783536645_1542219157087453184_n.png
18159217_1032625783536645_1542219157087453184_n.png [ 9.83 KiB | Прегледано 8826 пъти ]

Стягайте любовниците, независимо дали за пистов адреналин или за конкурс за красота. На 2-ри септември ще ви очакваме на писта "Дракон" - Калояново, за да се видим и побъбрим стари познати и приятели, да направим нови запознаства и приятелства и най-вече - за да отдадем нужния респект и обич към най-великия модел на БМВ - Е30!

Безаварийни километри на всички и пазете любовниците!

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2017 20:39 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
За всички, които ще участват в пистови дисциплини, пускам вътрешния правилник на писта "Дракон":

Прикачени файлове:
вътрешен-правилник.pdf [315.57 KiB]
194 пъти


Също така, за по-бърза регистрация за пистовите дисциплини, моля да си изтеглите декларацията за участие, да си я разпечатате и попълните предварително:

Прикачени файлове:
декларация.pdf [333.7 KiB]
190 пъти


Така ще спестим много време за попълване на декларации на място и ще можем да се заемем с карането. :thumbsup:

Тук е и мястото да напомня за следните изисквания:

Моля всички колеги, които ще участват в пистовите дисциплини, да са на място 1 час преди започване на тяхната пистова дисциплина, за да може да се попълнят навреме необходимите документи (в тази връзка, изтеглете си декларацията и я попълнете предварително, за да пестим ценно време, както съм уточнил по-горе), да се извърши задължителния технически преглед на МПС-то*, да се закачат транспондери, да се залепи състезателния номер и др.

*Технически преглед:
Aвтомобилите трябва да имат валиден ГТП (с изключение на състезателни, специално подготвени за писта), ако има АГУ - на АГУ-то също. Акумулаторът трябва да е укрепен надеждно, а плюсовата клема да е изолирана (може и с изолирбан). Пожарогасителят трябва да е в срок на годност и да е закрепен надеждно в обсега на водача на автомобила, когато той шофира.

Водачът на автомобила трябва да притежава задължително валидно СУМПС или ако няма навършени 18 години - състезателен лиценз. Всички водачи на пистата трябва да са с каски. Ако нямате собствени, от пистата ще ви осигурят.

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2017 00:36 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
За тези, които няма да участват в пистови дисциплини:

Ще се постараем да осигурим на пистата шатри, които да пазят от слънцето, но това ще са ограничени ресурси. Стремим се всяка година да увеличаваме шатрите, но това е скъпо начинание предвид ограничения бюджет, с който разполагаме. Затова препоръчваме ако имате възможност да си донесете собствени шатри или чадъри. Хората с малки деца са с предимство под нашите шатри и ще помолим всички други да се съобразяват с това.

Пистата разполага и със заведение, което предлага сянка, храна и напитки, но предвид увеличената посещаемост, е възможно да се получат опашки. За по-жадните, гладните и нетърпеливите, препоръчваме да се подсигурите със собствени храни и напитки.

Деца и младежи до 18г. няма да плащат вход.

Ще има специална организация на пистата за подреждане на колите по разновидност - купе, седан, кабрио, комби. Това може да доведе до забавяне при влизането в "Дракон", за което се извиняваме и предварително благодарим за вашето разбиране и търпение.

Разпечатайте си програмата тук от темата, за да се ориентирате кое мероприятие е актуално към съответния час, за да не изпуснете най-интересните за вас събития на пистата и извън нея. Ще има водещ на сбирката, който ще информира за това, което ще се случва, но опитът ни до момента показва, че е добре да сте информирани предварително за събитията в деня на Сбирката.

От всички нас зависи да направим от 2-ри септемви дата, за която да се сещаме с радост и усмивка!

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2017 00:56 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
За тези, които ще участват в пистови дисциплини:

За всички ще е по-удобно и по-бързо да си изтеглите декларациите, които са в темата, да ги попълните (без да ги подписвате) и да се явите с тях за по-бърза регистрация. Знам, че се повтарям и потретвам, но това е важно.

Прочетете изискванията за техническия преглед и си подгответе колите в съотвествие с тях. Това също пести страшно много време, което иначе ще изяде времето за каране на писта.

Който има каска - да си я донесе. Също пести време и суетня по взимане на каска от "Дракон".

За дисциплина "Тайм Атак" - не дрифтете, ще има отделна дисциплина за дрифт. Всеки, който се пробва да му мине номера, че е "изпуснал" колата (когато е инцидентно, то се вижда и не говорим за такъв случай), ще напусне пистата и няма да се върне на нея, дори и за "Дрифт" дисциплината. Не си развалайте деня с глупави постъпки. Не искам да разваляте и деня на организаторите по подобен начин, защото и на нас няма да ни е приятно.

За дисциплина "Дрифт" - ще имате възможност да покажете какво можете, но само на обособеното дрифт трасе. Всяка изцепка извън това трасе ще ви изкара от пистата. Както по-горе - не си развалайте деня с необмислени постъпки.

Към всички участници на пистови дисциплини:

Програмата е натоварена и изисква бърза реакция и дисциплина за подреждане и излизане на пистата. Запознайте се добре с програмата и слушайте какво обявява водещия. Пистовите сесии ще започват и свършват в определеното време. Ако някой е закъснял - няма да излезне на пистата. И няма на кой да се сърди, освен на себе си. Ако сте дошли да карате - ОК, ако сте дошли да се размотавате, ваш избор. Не искам думите ми да се приемат отрицателно, но цялото събитие трябва да е радост както за вас, така и за нас - зрители и организатори. И затова всеки от нас трябва да се отнася отговорно към собствения си принос в това мероприятие. Благодаря ви предварително, защото знам, че ще сте отговорни.

Пожелавам на всички с бензин в кръвта да изживеят един незабравим ден на пистата! :thumbsup:

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2017 01:18 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
Към участниците в оптичните конкурси:

Клас "Заводски вид":

Колеги, стремете се колата ви да е най-близко до заводското състояние. Ето и критериите, по които ще се оценява вашата кола:

Прикачени файлове:
criteria list.pdf [41.06 KiB]
201 пъти

Клас "Оптичен Тунинг":

Колеги, знам че тук нещата опират до вкус, но поне нека бъдат направени с вкус.
Обмисляйте внимателно нещата, които искате да промените в Е30-ката, защото те далеч не са много (да не казвам, че са изключително малко). Пускам дисквалификационни елементи, за да няма изненадани:

- Овнешки очи
- Мацани с четката или некадърно външно напръскани стопове и/или предни фарове и халогени, което снижава значително осветяемостта отпред и видимостта им отзад
- Декоративни прагове от Е36
- Елиминиране на емблема (независимо дали предна или задна)
- Седалки от друг модел (вейдър от Е36 е с усилена тежест :hihi: ), монтирани по начин, който не позволява правилното им функциониране/настройка.
- Копчета в интериора от друг модел

Ако сте извън горния списък с недопустими "екстри", ще се радваме да видим как сте индивидуализирали вашата Е30-ка! И ще се радваме да си побъбрим за това!

Желая успех на всички Е30 красавици! :thumbsup:

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2017 22:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2012 17:15
Пол: Мъж
Мнения: 216
Здравейте, колеги!

За пета поредна година, след приключване на дневната част на Националната Е30 Сбирка, традиционно ще се състои и Весела вечерна част, която ще се проведе в град Хисаря, на 20 км. от писта Дракон.

Тази година, след така чаканият ден на пистата, изпълнен с каране, оптични конкурси и други емоции, ще имаме възможността да отседнем, да се отпуснем и да се повеселим в един нов хотел, предлагащ прекрасна градина, басейн и леглова база, които ще са на наше разположение, както и храна, която ще ни бъде приготвена и поднесена с напитки.

Хотелът е Хелоу Хисар:
http://hellohissar.com/

Упътване до хотела:
https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9F%D ... 42.5080724

Цената за нощувка на 02.09.2017г. за нас ще бъде 25 лв. на човек.

За желаещите да пристигнат ден по-рано и отседнат и ден след това цените ще са различни.
Цена на двойна стая за 01.09.2017г. ще бъде 62лв
Цена на двойна стая за 03.09.2017г. ще бъде 57лв.Вечерните менюта ще бъдат 3 варианта - пилешко, свинско и телешко:

1. Меню със свинско: 22.00 лв.
- Шопска салата (400 гр.)
- Свински врат на скара (200 гр.)
- Гарнитура зеленчуци на скара (200 гр.)
- Пърленка
- Плато кашкавал и луканка (100 гр.)
- Торта шоколадова
- Мин. вода Хисар (0.500 мл.)
- Ракия (0.50 мл.)

2. Меню с пилешко: 22.00 лв.
- Шопска салата (400 гр.)
- Пилешко филе на скара (200 гр.)
- Гарнитура зеленчуци на скара (200 гр.)
- Пърленка
- Плато кашкавал и луканка (100 гр.)
- Торта шоколадова
- Мин. вода Хисар (0.500 мл.)
- Ракия (0.50 мл.)

3. Меню с телешко: 22.00 лв.
- Шопска салата (400 гр.)
- Телешки кюфтета на скара (3 Х 60 гр.)
- Гарнитура зеленчуци на скара (200 гр.)
- Пърленка
- Плато кашкавал и луканка (100 гр.)
- Торта шоколадова
- Мин. вода Хисар (0.500 мл.)
- Ракия (0.50 мл.)

Заявките за участие във Веселата част ще се приемат от мен, Валери Христов, на тел. номер 0888/ 480 029. Нощувката и кувертът се заплащат предварително (за да можем да подадем надеждна информация към хотела за колко души да се направи резервция) и се уточнява кое от горните менюта се предпочита.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2017 23:04 
Offline
е30 зависим
Аватар

E30: 325i coupe
Местоположение: София
Регистриран на: 13 Авг 2013 15:40
Пол: Мъж
Мнения: 2119
Вече имаме и готови стикери :thumbsup:

Прикачени файлове:
stickers.JPG
stickers.JPG [ 2.87 MiB | Прегледано 8131 пъти ]


Формат А4 и по-малки А5 за кабриолетите.
През следващата седмица ще набирам поръчки за изпращане с Еконт
като самото изпращане ще стане след 31 Юли, по-другата седмица.
Моля, които желае да ми прати ЛС с бройка, вид и данни за Еконт.

Ще може да се взимат и лично за София, Плевен и Бургас, но това ще уточня допълнително.

Цена на стикерите - 5лв. за комплект 2бр. независимо от размера.

За повече информация или въпроси на ЛС или 0889198426, Константин Илков.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2017 03:17 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
Допълнителна информация относно подреждането на колите на паркинга:

1. Тази година се надяваме най-накрая да успеем да подредим Е30-ките по видове - седан, купе, кабриолет и комби. Ще разчитаме на вашето търпение, разбиране и най-вече съдействие при влизане в писта "Дракон", за да можем да пропуснем и подредим всички коли по вид на купето. Това може да доведе до забавяне на входа на пистата, но считаме, че крайния резултат ще си заслужава. :thumbsup:

2. Всички автомобили, които ще излизат на пистови дисциплини, ще бъдат разположени на обособен паркинг, който ще бъде близо до входа на пит-лейна, както и до контролната кула, където ще се изнася актуална информация за времената за обиколка. В тази връзка, моля всички, които възнамеряват да участват в пистовите дисциплини, да уведомяват организаторите за това още при влизането им през главния вход.

3. Тези, които ще излизат на писта и са 2 или 3 коли, които ще ползват общи инструменти и искат да са един до друг, е необходимо на входа да са един след друг и да уведомяват организаторите за това, за да бъдат разположени един до друг на обособения паркинг за каращи на писта.

4. За оптичните конкурси - следете програмата и анонсите на водещия. Трябва да сте при колите си при оценяването за оптика. Ако закъснее един, закъснява оценката на втория, третия и т.н. и накрая става неприятно за хората, които стоят и чакат в жегата да им мине оценката, а са били навреме при колите си. Уважавайте колегите си и не ги карайте да чакат. :thumbsup:

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2017 03:37 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
Относно колоната от София:

1. Тези, които искат да са в Калояново към 9:00ч. сутринта и да "запечатат" цялото мероприятие в паметта си (или в цифровата памет на това, което ще ползват като фотоапарат/камера), ще е желателно да се съберат около 7:00ч. на бензиностанция "Лукойл" след караулката на КАТ на изхода на София към магистрала "Тракия".

2. Би било хубаво да се заснемат снимки и видео от придвижването на колоната. В тази връзка, ще е добре колоната да е "монолитна" и да не се разпокъсва от спонтанни изблици на адреналин. Така и цялата колона се придвижва по-бързо към крайната точка на пристигане.

3. Като се движите в колоната мислете за това, че сте част от Е30 колона (и едно голямо Е30 семейство), а не че ви дразни "бавната" скорост на придвижване. На пистата ще можете да докажете колко сте бързи, затова не е нужно да го правите на магистралата. Докажете, че сте толкова сплотени в реалното пространство, колкото и във виртуалното. И не забравяйте, че най-важното нещо е вие и Е30-ките ви да пристигнете непокътнати на пистата и да се приберете по същия начин.

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2017 12:47 
Offline
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Местоположение: София
Регистриран на: 25 Сеп 2012 20:44
Мнения: 5022
VALTERA написа:
Колеги, понеже се появиха запитвания за нощувка в хотела за датите 01.09.2017г. (петък) и 03.09.2017г. (неделя), с цел да се избегне ранното пътуване до Калояново и късното завръщане по по-отдалечените градове от пистата, пускам следната информация:

Цената за нощувка на 02.09.2017г. за нас ще бъде 25 лв. на човек.

За желаещите да пристигнат ден по-рано и отседнат и ден след това цените ще са различни:
Цена на двойна стая за 01.09.2017г. ще бъде 62лв
Цена на двойна стая за 03.09.2017г. ще бъде 57лв.

Заявки за нощувка за петък и/или неделя ще се приемат от мен най-късно до 10 август 2017г.

0888 480 029, Валери Христов.

_________________
Rider of Last Shadow

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 1 от 2
 [ 15 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by Renegade