Switch to full style
За да не зависите от прогнозата за времето, питайте тук.
Добави отговор

Сбирщайн - климатик.

01 Юли 2015 17:21

От известно време се чудя, дали е възможно да се "събере" климатик. Понеже климатиците са кът ( обикновено трябва да си купиш цяла е30ка), а "италиянските", не че съм виждал цял такъв комплект или знам как се монтира, не ми харесват като идея. Наскоро четох (май някъде из форума), че някой "прасета" имали място за климатичен радиатор. Вярно ли е или не ? Ако да, как да разбера дали ,мойто е такова ? Климатичен радиатор отпред може да се сложи от друго бмв, дехидратора също. Компресора за мотора от V8 го имам ( май той е причината да ми влезе тая муха в главата - като историята с копчето и балтона). Тръбите ще са къстъм. Управлението е смешно 5-6 кабела и няколко релета.
Какво ще загубя ?
1.Няма да имам клапата за въртене на вътрешния въздух и ще охлаждам винаги външен.
2. Няма да ми е оригиналдъ климатика. Няма да ви пиша, колко точно ми пука, че няма да е оригинален. Ще се впише идеално към неоригинално тапицирания ми салон, неоригиналните ми ел. стъкла, неоригиналната ми музика, неоригиналното ми централно и т.н. ... и не на последно място неоригиналния ми мотор :D

ПС за момента тази тема е изцяло в сферата на научната фантастика. Имам само компресор. Но виждам, че срещу още не особено крупна сума мога да се сдобия с двата радиатора и дехидратор.

Re: Сбирщайн - климатик.

05 Юли 2015 10:54

Няма такива прасета, които да имат място за климатичния радиатор. Ако имат място значи са от такава с климатик.

Re: Сбирщайн - климатик.

05 Юли 2015 14:50

:thumbsup: т.е. да търся "климатично" прасе . Ще си има и клапа за рециркулация. :)

Имаш ли идея "италянските" какво представляват ? Защо имат отвор при скоростния лост ?

Re: Сбирщайн - климатик.

10 Юли 2015 14:57

Намерих си комплект климатик на добра цена, няма да има сбирщайн :D
Добави отговор